Neuràlgia cervicobraquial: es presenta quan son comprimides les arrels sensitives dels nervis que s'inicien en els segments cervicals. Pot ésser causada per qualsevol alteració que provoqui un desplaçament o inflamació de les estructures properes.
Ciàtica: és una crisi aguda de dolor en recorregut del nervi ciàtic, és a dir la natja, la cuixa, la cama i el peu. Generalment afecta una sola extremitat.
Hèrnia discal: és la protrusió del nucli polpós del disc cap al canal medul·lar. El disc és una estructura situada entre les vèrtebres que facilita el moviment entre elles.
Paràlisi facial: pèrdua total o parcial de la capacitat de moure els músculs de la cara deguda a una alteració del nervi facial o de les estructures encefàliques que hi transmeten els impulsos nerviosos.
Paràlisis perifèriques: pèrdua de la capacitat d'efectuar uns determinats moviments voluntaris del tronc o de les extremitats per una alteració aïllada d’un o més nervis perifèrics.
A.V.C. (accident vascular cerebral): inclou una sèrie d’alteracions en la irrigació de l'encèfal que provoquen una interrupció sobtada en l'aportació de sang al cervell, podent causar lesions al teixit nerviós. Entre les alteracions que pot produir un A.V.C hi ha la trombosi cerebral, l'embòlia cerebral i l'hemorràgia cerebral. Popularment es parla de feridura. Els A.V.C tenen diverses manifestacions com pèrdua de la consciència, paràlisi muscular, alteracions de la parla i la visió, entre d'altres.
tornar a l'apartat patologies